Архив 2011

Назад

Цветан Лазаров – професорът на българското самолетостроене
115 години от рождението полковник Цветан Лазаров


На 25 февруари 2011 г. се навършват 115 години от рождението на полк. проф. инж. Цветан Лазаров.

По този повод Музеят на авиацията има удоволствието да Ви покани на тържествено честване под надслов ”Цветан Лазаров – професорът на българското самолетостроене”.

Честването ще се проведе съвместно с Техническия университет и Професионалната гимназия по машиностроене „Проф. Цветан Лазаров”, гр. Пловдив.

Програмата по повод честването включва посещение на Музея на авиацията, разглеждане експозицията на музея и изложбата, посветена на българското самолетостроене, както и докосване до единствения съхранен български самолет „Лаз –7М” – най-масово произвеждания български самолет.

От 18.00 ч. в аулата на Техническия университет ще се проведе презентация за дейността на проф. Лазаров и дискусии по темата. Ветерани, инженери и механици ще разкажат за участието си при производството на самолета. Пилоти, летели на тези самолети, ще споделят впечатленията си от „лекия нощен бомбардировач”, летателните характеристики на самолета и задачите, изпълнявани с тях. Парашутисти ще разкажат за изпълненията на парашутни скокове от самолета в екстремни ситуации.


Заповядайте на 25 февруари от 10ч. в Музея на авиацията, Крумово и от 18.00ч. в аулата на Техническия университет, гр. Пловдив!


14.02.2011 г.

Назад

Музей на авиацията © 2010. Всички права запазени.