Архив 2011

Назад

Голям интерес предизвика фото-изложбата „100 години Българска авиация” сред гостите
на Вечерта на България в Токио


На 27 октомври 2011 г. в резиденцията на българския посланик в Токио се състоя Вечер на България, организирана съвместно от посолството и Японския авиационен клуб. Присъстваха около 80 представители на японските авиационни среди.

Специално за събитието, в резиденцията на посланика бе представена фото-изложба „100 години Българска авиация”, организирана от Музея на авиацията. Фотоизложбата представя най-важните моменти от формирането на българската авиация, участието й в Балканските войни, Първата и Втората световна война, началото на българското самолетостроене, постиженията на космонавтиката ни, както и личности, превърнали се в синоним на думата подвиг.

На откриването на събитието приветствия поднесоха извънредният и пълномощен посланик на Република България в Япония д-р Любомир Тодоров и председателят на Японския авиационен клуб и вицепрезидент на Японската авиационна асоциация г-н Кошичиро Кубо. Пред гостите бяха излъчени и видео-приветствия на г-н Ватко Бешлиев, председател на управителния съвет на Сдружението с нестопанска цел „Авиореликви”, г-н Свилен Иванов, председател на Асоциацията на собствениците на самолети и пилотите в България и г-н Йовко Йоцев, главен секретар на Асоциацията на българските авиокомпании.

Посолството планира да проучи възможностите за представяне на фото-изложбата „100 години Българска авиация” в свързани с авиацията организации в България.31.10.2011 г.


Назад

Музей на авиацията © 2010. Всички права запазени.