Архив 2013

Назад


Многобройни посетители в музея по случай Празника на Българската авиация и Военновъздушните сили


С разнообразни атракции Музеят на авиацията посрещна своята публика, избрала да отбележи празника в единственото място, което представя развитието и постиженията на българската авиация от първия полет, извършен от Йожен Годар в Пловдив (1892), до наши дни. Силен интерес сред посетителите предизвика възстановения учебен реактивен самолет Л-29, който бързо се превърна в любимо място за снимки. Сред гостите на музея бе и Гергана Пенчева – дъщеря на дългогодишния инструктор във ВНВВУ „Георги Бенковски“ подполковник Пенчо Пенчев. За първи път тя имаше възможност да се докосне до самолета, в който нейния баща е подготвил стотици пилоти на България.

В салона на пътническия самолет Ан-24 посетителите имаха възможността да се докоснат до историята на Българската авиация, чрез разказа на тематични филми.

Част от инициативите на Музея на авиацията по случай празника е и фотоизложбата под наслов Въздушните асове на България – „Четири съдби в четири войни“. Разположена до Градската художествена галерия в Пловдив, тя може да бъде разгледана до 15 ноември 2013 г.


17.10.2013 г.

Назад

Музей на авиацията © 2010. Всички права запазени.