Архив 2014

Назад

Празнична програма в Международния ден на авиацията и космонавтиката


На 11 април (петък) 2014 г. Музеят на авиацията – филиал на Националния военноисторически музей, ще отбележи Международния ден на авиацията и космонавтиката с Ден на отворени врати.

От 11.00 ч. часа гостите на музея ще могат да участват в среща – разговор с първия български космонавт генерал-лейтенант Георги Иванов, който ще сподели своите спомени от онзи паметен за България ден, когато страната ни се нареди до най-силните космически държави. Ще бъде представена и книгата на Божана Димитрова „ Разговор с първия български космонавт на България“ – разговор, който известната ни журналистка започва на 10 април 1979 г. и продължава 35 години по-късно.

Посетителите ще могат да разгледат и кабините на самолетите Ан-2 и МиГ-21 бис, а в салона на Ан-24 ще бъдат излъчени документални кадри от полета на първия български космонавт Георги Иванов.

В 13.30 ч. ще бъдат показани демонстрации на радиоуправляеми самолети от членове на „Модел клуб Пловдив“ – Радослав Радков, Никола Радков и Стоян Пулевски, както и от военнослужещите от 24 авиобаза – Крумово Веселин и Тихомир Петрови.


 

09.04.2014 г.


Назад

Музей на авиацията © 2010. Всички права запазени.