НОВИНИ


Назад


МУЗЕЯТ НА АВИАЦИЯТА ОТБЕЛЯЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА АВИАЦИЯТА И КОСМОНАВТИКАТА


С Ден на отворени врати и богата програма Музеят на авиацията отбеляза Международния ден на авиацията и космонавтиката. Стотици ученици, семейства с деца, младежи и възрастни избраха да разгледат експозициите му. Посетителите имаха възможност да усетят атмосферата в кабината на самолет Миг-21 бис. Сред експонатите най-голям интерес предизвикаха лиофилизираните храни, макетът на космическата оранжерия и спускаемият апарат на космическия кораб „Съюз-33“, с който са се приземили първият български космонавт Георги Иванов и командирът на кораба Николай Рукавишников през април 1979 г. А в салона на Ан-24 бе представен филмът "Длъжен да оцелее", който разказва за полета на борда на космическия кораб „Съюз – 33“.

Представители на клуба по ракетомоделизъм „Кондор“ – Пещера, показаха макет на космическия кораб „Съюз – 33“ и изстреляха два макета на ракети от външната експозиция на музея пред многобройната публика.

С тържествен строй на военнослужащите от 24-та авиационна база, екипът на музея и много граждани беше почетена паметта на загиналите пилоти. Пред паметника им в музея, в знак на признателност, бяха поставени цветя.
12.04.2017 г.

Назад


АРХИВ – 2016     2015     2014     2013     2012     2011

Музей на авиацията © 2010. Всички права запазени.

undefined